Guilietta degli Spiriti, kleurrijke schilderingen in het museumcafé

Tot en met 7 mei is er in het museumcafé een kleurrijke expositie te zien van Agatha Ziel. Agatha Ziel (geboren 1947) studeerde cum laude af aan de Academie voor Beeldende Kunst te Rotterdam. Ze woont en werkt op haar schip, rijnaak Vasco,  in Nederhemert Noord. In een interview van Florette Dijkstra vertelt ze het volgende: in mijn werk schep ik een eigen wereld en daarin wil ik helemaal vrij zijn. Ik schilder niet om kunst te maken, maar om wat ik zelf wil maken en zien in mijn leefomgeving. Bij het schilderen van  portretten werk ik altijd zonder model, maar onbewust sla ik indrukken van mensen uit mijn omgeving op. Soms herken ik ze achteraf in de portretten.

Voor het museum maakte ze speciale portretten: Guilietta  in verschillende gedaantes. Ze gebruikt als ondergrond afvalmateriaal, namelijk kartonnen dozen. Het werk zal kinderen ook aanspreken. Het is kleurrijk, zonnig en fantasievol.