Hoi, welkom in ons museum.

Ons museum is te vinden in een echt stadskasteel. Dit kasteel is gebouwd door Maarten van Rossem, rond 1535. Hij was in dienst bij de Hertog van Gelre en heeft veel oorlog gevoerd en… vaak gewonnen. Hij was een slimme vechter en tijdens zijn veldtochten haalde hij veel buit binnen. Dit deelde hij met zijn manschappen en daarom was zijn leger altijd groot genoeg.

In ons museum kom je meer over hem te weten.

Untitled-4

 

Weet jij wie Fiep Westendorp was? Zij was de tekenares van Jip & Janneke, Floddertje, Pluk van de Petteflet en nog veel meer figuurtjes die je wel kent uit de boeken van Annie MG Schmidt. Fiep Westendorp is in Zaltbommel geboren en zij woonde er tot zij naar Amsterdam verhuisde. Zij was toen 18 jaar.

In ons museum kun je kijken hoe Fiep tekende op haar zolderkamertje en als je goed kijkt zie je dat zij haar eigen meubeltjes ook tekende in de Jip & Janneke verhaaltjes. Verder kun je spelletjes doen, je verkleden als Jip & Janneke en natuurlijk lekker kleuren!

jip-en-janneke

Je kunt bij de balie vragen om een speurtocht. Er zijn verschillende speurtochten:

  • eentje voor kinderen tot 6 jaar
  • eentje voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
  • eentje voor oudere jeugd.

In het museumcafé kun je de antwoorden inleveren en krijg je ook nog een leuk prijsje als je het antwoord weet op de vraag.

Ons museum is onderdeel van de route Spannende Geschiedenis, een historische route die je langs allerlei bijzondere en spannende plekken brengt.

En wil je nog iets leuks mee naar huis nemen: in ons winkeltje zijn leuke artikelen te koop van Pluk, Pim & Pom en nog veel meer.

Tot gauw!