Aanstaande zaterdag 16 december van 13.00 tot 17.00 uur wordt het Stadskasteel in winterse sferen gebracht voor het jaarlijkse Midwinterfeest. Iedereen die een gezellige en sfeervolle middag wil beleven is van harte welkom en de toegang is gratis!

Dit jaar opent de Stadskwekerij speciaal voor ons voor één middag haar poorten waardoor we de festiviteiten over twee sfeervolle locaties kunnen verdelen. Via de doorgang achterin de kasteeltuin steek je zo de parkeerplaats over en hoor je vanaf 14.30 uur vanuit de Stadskwekerij het sfeervolle gezang van vrouwenkoor Cantadora. In de Stadskwekerij kunnen rustieke kerstkransen worden gemaakt en zijn er gezellige knutselactiviteiten voor jong en oud.

Ook zijn er zowel oude als nieuwe ambachten te ontdekken en kunnen er, nog mooi op tijd, unieke (kerst)cadeautjes worden aangeschaft op de kleine kerstmarkt. Zo zijn er bijvoorbeeld de prachtige handgemaakte en Fairtrade geproduceerde sieraden van Karin van Zanten (sieraden4life), Charlie Kirkpatrick en Anne Zwemstra met hun sfeervolle driedimensionale Tiffany-Glass Art (waaronder engeltjes en feetjes) en Gerry Houweling neemt bijzondere, in Tanzania gemaakte troostvogeltjes mee. Mihaela Versigny Gae komt schitterende iconen laten zien en zal daar ook over vertellen.

Verder zal er in het Museumcafé geurige glühwein en warme chocolademelk worden verkocht en is er erwtensoep en ander lekkers te verkrijgen om van te smullen. Er kunnen zelfs marshmallows worden geroosterd bij een warme vuurkorf. Reenactors zorgen voor een levende geschiedenis en er zal een rondleiding door het kasteel worden gegeven waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis van het gebouw en de onderwerpen die er in aan bod komen.

We kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar het zou zo maar kunnen dat we nog een geweldige en sfeervolle muzikale toevoeging aan het programma hebben. Daar weten we halverwege deze week meer over…

Of de sneeuw blijft liggen, dat is de vraag, maar het wordt hoe dan ook een gezellig feest voor iedereen!

We zijn erg dankbaar dat het Midwinterfeest wordt gesponsord door Albert Heijn, Hema en Welkoop Zaltbommel.

Het Midwinterfeest wordt mede mogelijk gemaakt door: