Cursus Bommellogie gaat door (en er zijn nog plaatsen over)!

Categories: Cursus

Goed nieuws: de nieuwe cursus ‘Bommellogie’ gaat door!

Museum Stadskasteel Zaltbommel organiseert deze basiscursus op drie opeenvolgende maandagen, te beginnen op 25 september a.s. Voor met name de ochtenden zijn er al genoeg cursisten, maar voor de avonden kunnen we nog belangstellenden gebruiken.

Op drie maandagen 25 september, 2 en 9 oktober 2017 kunt u deze mooie cursus over de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard in het sfeervolle Stadskasteel volgen. De oud-conservator van het Stadskasteel Peter Schipper en de voorzitter van de Historische Kring Bommelerwaard Sherry van der Velden zullen u de eerste twee maandagen heel boeiend gaan vertellen over allerlei wetenswaardigheden uit de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Op de derde maandag zal Sil van Doornmalen van het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel (RAR) de invloed van het water op de Bommelerwaard aan de orde stellen. Bij voldoende belangstelling zal een bezoek aan en rondleiding door het RAR later mogelijk nog apart worden georganiseerd.

Behalve het derde deel van de basiscursus worden alle cursussen gegeven in het Stadskasteel aan de Nonnenstraat 5 te Zaltbommel en de kosten bedragen 40 euro. Het maximum aantal cursisten is 15 personen en u kunt nog kiezen tussen de ochtenden van 9.30 uur tot 11.30 uur of de avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Maar voor de ochtenden moet u snel zijn, want die cursussen zitten al bijna vol. Voor de avonden kunt u zich nog tot 21 september a.s. opgeven bij Eugenie de Jong , 06-51138741 of door een mail te sturen naar : bommellogie@stadskasteelzaltbommel.nl

Afbeelding: Cornelis Springer, De Kerkstraat met het huis De Trippe en de Sint-Maartenskerk, in zwart krijt, 1865.