Excursie naar Trier op zaterdag 30 juni met Historische Kring Bommelerwaard

Categories: Events,Nieuws

De Historische Kring Bommelerwaard organiseert een excursie naar Duitslands oudste stad Trier.

Trier is de geboortestad van Karl Marx. Deze beroemde Duitse denker kwam er in 1818 ter wereld. De zus van zijn Nederlandse moeder was getrouwd met de in Zaltbommel woonachtige tabakshandelaar Lion Philips. Hij werd een belangrijke geldschieter voor de jonge Marx. Toch was het niet enkel opportunisme dat Marx naar Bommel dreef ; ook na het overlijden van zijn moeder bleef hij contact houden met oom Lion.

In zijn tweehonderdste geboortejaar wordt er in de stad volop aandacht besteed aan het leven en werk van Marx. O.a. in het Rheinisches Landesmuseum is een uitgebreide expositie ingericht. Hier is een stadsgezicht van Zaltbommel te zien dat door het Stadskasteel in bruikleen is gegeven met toestemming van de Van Voordenstichting.

Het programma

De bus vertrekt om 7.45 uur vanuit Zaltbommel. Onderweg zal drs. Lisette le Blanc, conservator van het Stadskasteel, een lezing geven over Karl Marx en zijn band met de familie Philips en Zaltbommel.

In Trier staat een rondleiding door de expositie in het Rheinisches Landesmuseum op het programma. Hierna bent U vrij om de nabijgelegen monumenten in het centrum van de stad te gaan bekijken en evt. op eigen kosten te lunchen.

Aan het einde van de middag wordt weer koers gezet naar Nederland. In het Limburgse Grathem wordt een diner geserveerd. Rond kwart voor 10 ´s avonds keert de bus terug in Zaltbommel.

Deelname

Deelname aan de dagexcursie naar Trier kost € 65,-. Dit is inclusief busreis, koffie met gevulde koek, lezing van Lisette le Blanc, rondleiding door de expositie over Karl Marx en een diner.

Inschrijving

Door een briefje te sturen naar het postbusadres en het verschuldigde bedrag over te maken, kunt U zich aanmelden voor deelname aan de excursie. Aanmelden kan ook via info@hkbommelerwaard.nl NB U ontvangt altijd een bevestiging van ons!

Per persoon bedragen de kosten € 65,- incl. busreis, koffie, diner en entree.

U wordt verzocht het verschuldigde bedrag uiterlijk 16 juni 2018 over te maken op rekeningnr. NL92 INGB 0001193016 t.n.v. HKB postbus 113 5300 AC Zaltbommel o.v.v. excursie Trier. Geef ook uw voorkeur aan voor een diner met vis of vlees!

Programma zaterdag 30 juni 2018

  • 07.45 uur: vertrek vanaf parkeerplaats “De Beersteeg” te Zaltbommel, onderweg koffie met koek en lezing van Lisette le Blanc
  • 11.45 uur: start stadswandeling door het historische centrum van Trier
  • 12.15 uur: rondleiding door expositie in het Rheinisches Landesmuseum
  • 16.00 uur: vertrek uit Trier
  • 19.00 uur: diner in Grathem
  • 21.45 uur: aankomst in Zaltbommel

 

Meer informatie

Mocht U nog vragen hebben over deze excursie, dan kunt U contact opnemen met Leo Weyman (06 51943770), of via info@hkbommelerwaard.nl

 

Foto: Stadtmuseum Simeonstift Trier