Van 23 juni tot en met 5 augustus 2018 (ook tijdens de Bommelse Kunstroute) worden assemblages van Wanda Janota geëxposeerd in het Museumcafé van het Stadskasteel.

Wanda vertelt zelf:

In mijn werk zoek ik altijd naar grenzen. Wat kan ik met het materiaal? Welke spanning kan ik bij de toeschouwer creëren? Dat geldt ook voor mijn assemblages: driedimensionale composities die uit diverse onderdelen zijn samengesteld. Basis van elke compositie is een foto die vervreemdend, uit balans, uitdagend of bijzonder is, en waaruit ik elementen verwijder of kopieer die ik soms op een nieuwe manier integreer. Ook voeg ik geheel nieuwe elementen toe, zoals kleine gevonden voorwerpen en diverse materialen als ijzerdraad, touw en draad.

Het resultaat is een theater-achtig schouwspel waarmee ik verwondering en verbazing wil oproepen.

Wanda Janota