FIEP-vakantie activiteiten bij MuseumAtelier Stadskasteel

Categories: Events,Nieuws

Half juli, en nog een lange zomer voor de boeg. Gelukkig kunnen kinderen die niet op vakantie zijn of gaan, toch een geweldige vakantie ervaring meemaken in hun eigen mooie omgeving. Daarvoor hoef je niet naar Frankrijk of een ander ver oord af te reizen. Zaltbommel heeft van alles te bieden voor bezoekers maar ook voor thuisblijvende kinderen (en ouders).

MuseumAtelier Stadskasteel organiseert, in samenwerking met de Gemeente Zaltbommel en de CultuurCoach Bommelerwaard, Fiep-vakantie ochtenden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De ochtenden vinden plaatst op 17, 19, 25 en 27 juli tijdens de zomervakantie. Het Stadskasteel biedt ouders, die interesse hebben, gratis een korte kennismaking aan met dit voor Zaltbommel kenmerkende gebouw en de stadshistorie.

Wat zijn Fiep-vakantie ochtenden?

De collectie van het museum en vooral de tekeningen van Fiep Westendorp geven genoeg aanknopingspunten om kinderen een heerlijke creatieve doe-ochtend te laten beleven; schilderen, hutten bouwen, kleien, knutselen, vies worden, ontdekken en spelen. Het monumentale Stadskasteel, met zijn prachtige tuin in de historische binnenstad van Zaltbommel, biedt hiervoor een mooie entourage.

De leuke, leerzame en creatieve ochtenden in de museumtuin en het Atelier (Stadskasteel Zaltbommel, Nonnenstraat 7) starten om 9.30 en eindigen om 12.00 uur.

Ook meedoen?

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich voor 1 dag en 1 datum opgeven door een mail te sturen naar museumatelierzaltbommel@gmail.com. Vol = vol. Dus wees er snel bij. Bezoekers van Zaltbommel kunnen zich ook opgeven bij TRIP Bommelerwaard (Markt 10) of het Stadskasteel (Nonnenstraat 5) in Zaltbommel.

De eigen bijdrage is €3,50 per kind. Kinderen die via zorginstellingen worden opgegeven krijgen een voorrangsplaats.