Gisteren (zaterdag 16 december) vierden we in het Stadskasteel en de Stadskwekerij het Midwinterfeest. Afgezien van een paar kleine regenbuitjes was het een prachtige dag, zelfs de zon liet zich zien! Er lag nog een heel klein hoopje sneeuw in de Stadskwekerij, wat de sfeer extra gezellig en winters maakte.
Na een rustig begin van de middag werd het rond 15.00 uur op beide locaties een drukte van jewelste. In en rond het Stadskasteel waren ambachten te ontdekken en uit het Museumcafé kwamen de geuren van versgebakken wafels, erwtensoep en glühwein de bezoekers tegemoet. Uit het kasteel klonk de prachtige live muziek van de band Imbue en het Internationaal vrouwenkoor Cantadora zong sfeervolle kerstliederen.
De knus aangeklede Stadskwekerij Zaltbommel was een mooie aanvulling op de festiviteiten. De kraampjes met sieraden en troostvogeltjes trokken veel bekijks. Ook de ‘maak je eigen rustieke kerstkrans’-kraam en papierknutselkraam werden druk bezocht. Nog voor het eind van de middag waren we door de grote voorraad kransen heen, die nu vele voordeuren in de Bommelerwaard sieren.
Deze geweldige dag werd mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie van Ieders Museum en werd gesponsord door Albert Heijn, Hema en Welkoop Zaltbommel.
Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie van dit geweldige festival in het fotoalbum op onze Facebookpagina.