Museumweek 9 t/m 15 april: pronkstuk en kinderactiviteit in Stadskasteel

Categories: Events,Nieuws

Op maandag 9 april gaat de Nationale Museumweek weer van start. Dit jaar is het thema Pronkstukken. Door het hele land brengen musea hun pronkstukken onder de aandacht. Het pronkstuk van Museum Stadskasteel Zaltbommel is:

(Detail van) Het beleg van Zaltbommel, een uniek schilderij uit de zestiende eeuw.

Het is niet bekend wie de schilder van dit interessante schilderij is. Het toont het Beleg van Zaltbommel door de Spanjaarden in 1574. Het is een bijzondere voorstelling omdat we de dorpen zien van de Bommelerwaard. We zien de troepen, de kampementen rondom de ingesloten stad en we zien de oudste afbeeldingen van de dorpen. Het is een belangrijk politiek en topografisch document.

 

Creatieve activiteit voor kinderen vanaf groep 3 in het MuseumAtelier

Zondag 15 april van 14.00 uur tot 16.00 uur. Deelname is GRATIS, entree museum kinderen: € 3,50.

Waanzinnige stad van de Toekomst? 

Op zondag 15 april kunnen kinderen die Museum Stadskasteel Zaltbommel komen bezoeken onder begeleiding van een kunstdocent samen naar o.a. het pronkstuk van het Stadskasteel komen kijken. Zo zag je Bommel nog nooit!

Om 14.00 uur kunnen kinderen vanaf groep 2 gratis meedoen aan een creatieve activiteit in het MuseumAtelier en meebouwen aan de ‘Waanzinnige Stad en Reuze landkaart’. Met bouwen, plakken en knippen en veel fantasie maken we samen een ‘Waanzinnige BommelStad van de Toekomst’. Tot slot toveren we de fantasiestad met wasco-patronen en ecoline om tot een kleurrijke 3D landkaart. Kijk op www.stadskasteelzaltbommel.nl/museumatelier voor het volledige aanbod.