Het was nog wat fris vanochtend op de Zaltbommelse Waalkade, maar dat mocht de pret niet drukken: de Nationale Museumweek is officieel en feestelijk geopend door presentatrice Kim-lian Van der Meij, illusionist Victor Mids, burgemeester Peter Rehwinkel en kinderen van basisschool De Walsprong en de Franciscusschool uit Zaltbommel!
Er werd een prachtig zandsculptuur van de ontsnappende Hugo de Groot onthuld ter ere van het pronkstuk Slot Loevestein. Dit pronkstuk op zich is nog de hele week te bewonderen in Zaltbommel.
 
Museum Stadskasteel Zaltbommel is vandaag gesloten, maar de rest van deze museumweek (en daarna natuurlijk) is iedereen van harte welkom van 13.00-17.00 uur!
 
Op zondagmiddag 15 april wordt er zelfs een speciale kinderactiviteit rond ons eigen pronkstuk (een oud en uniek schilderij van de Bommelerwaard) georganiseerd in het MuseumAtelier Stadskasteel Zaltbommel. Kom je vanaf 14.00 uur bouwen, knippen en plakken aan een WAANZINNIGE STAD van de TOEKOMST? We gebruiken al onze fantasie en maken de Waanzinnige Stad van de Toekomst samen af. Tot slot toveren we deze fictieve stad met wasco-patronen om tot een kleurrijke landkaart! Ontdek samen ons echte goud.
 
(Zet het geluid aan voor een spannend muziekje bij het filmpje!)