Nieuwe cursus Bommellogie

Categories: Cursus

De zomervakantie is weer bijna voorbij en de avonden worden alweer wat korter. Heeft u in september en in oktober op maandagavond geen verplichtingen en bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van uw woonplaats en omgeving? Dan is de cursus “Bommellogie” iets voor u!
 
Eind september start het Stadskasteel Zaltbommel weer met de cursus “Bommellogie”. De cursus bestaat uit twee delen van telkens drie bijeenkomsten. Het eerste deel betreft de zogenaamde basiscursus en in het tweede deel is dit keer gekozen voor het thema onderwijs.
 
Op drie maandagen 25 september, 2 en 9 oktober 2017 kunt u de basiscursus over de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard in het Stadskasteel volgen. De oud-conservator van het Stadskasteel Peter Schipper en de voorzitter van de Historische Kring Bommelerwaard Sherry van der Velden zullen u de eerste twee maandagen heel boeiend gaan vertellen over allerlei wetenswaardigheden uit de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Op de derde maandag wordt een bezoek aan het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel tot de mogelijkheden gerekend. Dan komt de invloed van het water op de Bommelerwaard aan de orde.
 
In november zullen Hans ter Heege uit Rossum en Theo van den Dool uit Wellseind u meer gaan vertellen over het onderwijs in de Bommelerwaard door de eeuwen heen. Het gaat dan ook om drie maandagen en wel op 6, 13 en 20 november 2017.
 
Behalve het derde deel van de basiscursus worden alle cursussen gegeven in het Stadskasteel aan de Nonnenstraat 5 te Zaltbommel en de kosten bedragen 40 euro. Het maximum aantal cursisten is 15 personen en u kunt in eerste instantie kiezen tussen de ochtenden van 9.30 uur tot 11.30 uur of de avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. U kunt zich graag vóór 21 september a.s. onder vermelding van ochtend- of avondcursus opgeven bij Eugenie de Jong , 06-51138741 of door een mail te sturen naar: bommellogie@stadskasteelzaltbommel.nl