Opening MuseumAtelier Stadskasteel

Categories: Nieuws

Afgelopen zaterdag 17 februari was de feestelijke en druk bezochte opening van het nieuwe MuseumAtelier op de zolder van het Museumcafé van Museum Stadskasteel Zaltbommel. Wethouder Adrie Bragt knipte samen met Julie (een trouwe leerling van de zaterdaglesgroep) het lint door en verklaarde het nieuwe creatieve atelier voor geopend. Na de opening was er voor de kinderen een workshop amuletten maken in het MuseumAtelier, geïnspireerd op munten uit de museumcollectie.

Maaike Drummen, bestuurslid Educatie van het Stadskasteel, en Jacqueline Jans, vakdocent beeldende vakken, hadden een half jaar geleden een droom en een plan om met een creatief atelier op deze inspirerende locatie de belangstelling voor kunst, cultuur en erfgoed aan te wakkeren en vanuit de museumcollectie kinderen en volwassenen tot een persoonlijk creatief proces uit te dagen.

Het MuseumAtelier biedt MuseumClub-workshops, wekelijkse lessen, openbare activiteiten en school- en speciale doelgroep-projecten. Het MuseumAtelier krijgt voor realisering en uitvoering verdere steun van het Coöperatiefonds Rabobank Bommelerwaard, de Van VoordenStichting, Stichting Gravin van Bylandt en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kijk voor de agenda en meer informatie op de Facebookpagina van het MuseumAtelier Stadskasteel Zaltbommel of op www.stadskasteelzaltbommel.nl.
Foto: Lya Cattel, fotograaf weekblad Het Kontakt