Midwinterfeest

  • 12:00
  • Nonnenstraat 5-7, Zaltbommel

Zaterdagmiddag 17 december van 12.00-18.00 uur verandert het Stadskasteel in een midwinterkasteel. Thema van het midwinterfeest is “accessoires”. Verschillende mensen in historische kleding uit de elfde tot en met de 18e eeuw zullen hun ambachten demonstreren, zoals leer- en beenbewerking, spinnen en manden vlechten. De wintertijd was bij uitstek de tijd om bij het haardvuur of het licht van een kaars gebruiksvoorwerpen te maken en te repareren. Meestal ging het om gebruiksvoorwerpen die nuttig waren, maar ook om accessoires  die rijkdom en macht uitstraalden. Geen feest zonder muziek. Imbue en het Middeleeuwse duo Ontfanck Gheselle zullen mooie winterse muziek laten horen.

In het museumcafé is een kleine winterexpositie ingericht en kunt u genieten van heerlijke versnaperingen.

Om 14.00 uur en om 16.00 uur zijn er rondleidingen door het museum. De gids vertelt u alles over Maarten van Rossem en zijn tijdgenoten, het gebouw en de collectie. Natuurlijk komen ook Fiep Westendorp en Onder den Sint Maarten aan bod.

Kinderen kunnen op de Fiep zaal knutselen. Deelname aan deze knutselactiviteit of de rondleiding is gratis op vertoon van een entree kaartje.

Museum Stadskasteel Zaltbommel, Nonnenstraat 5-7, is zaterdag 17 december geopend van 12.00-18.00 uur. Entree is EUR 5,- voor volwassenen, EUR 3,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Museumkaart is geldig.