Workshop Geschiedenis borduren

  • 14:30
  • Nonnenstraat 5-7
  • 06 49671810

Museum Stadskasteel Zaltbommel organiseert, onder leiding van Maria Lagerweij, het project “Geschiedenis borduren”.

Een groot wandtapijt à la Bayeux, zal worden geborduurd in verschillende borduursteken. Gebouwen, personen en gebeurtenissen uit het tijdperk 1500 tot 1600 worden in 10 geborduurde tekeningen vastgelegd. De tekeningen hebben allen betrekking op de geschiedenis van Zaltbommel. Zo zal Maarten van Rossem een belangrijke plaats innemen, evenals het beleg van Zaltbommel. Het wandtapijt is bestemd voor de hal van het Stadskasteel.

Voor dit project zijn wij op zoek naar enthousiaste borduursters / borduurders. Het is de bedoeling om ééns per maand, op een zaterdag, bij elkaar te komen in het Museumcafé van het Stadskasteel om de vorderingen te bekijken, hulp te vragen of te geven en gezellig met elkaar te zijn. Voor mensen die graag willen deelnemen maar niet in de gelegenheid om zelfstandig naar het museumcafé te komen wordt een oplossing gezocht.

Op zaterdag 16 januari geeft Maria Lagerweij een gratis workshop ‘Geschiedenis borduren”. Tijdens deze workshop legt zij het plan uit voor het borduren van het wandtapijt, evenals het vervolg van het project. De workshop vindt plaats op zaterdag 16 januari, van 14.30-16.00 uur, in het museumcafé van het Stadskasteel, Nonnenstraat 5-7 te Zaltbommel. U kunt zich aanmelden, tot 13 januari, bij Lisette le Blanc, conservator van het museum, tel 06 49671810.

Bent u enthousiast maar denkt u “dat kan ik vast niet”, schroom niet om langs te komen op zaterdag 16 januari. Maria geeft uitgebreide uitleg en laat de verschillende technieken zien waarna u zelf aan de slag kan gaan.

Van harte welkom!