Verkoopexpositie Duncan Obreen 30 maart t/m 29 april

Categories: Expositie,Nieuws

Museum Stadskasteel Zaltbommel organiseert van 30 maart t/m 29 april een grote verkoopexpositie van het werk van kunstenaar Duncan Obreen (1945 – 2010). Het oeuvre is verspreid over het Museumcafé, de Poorterij en Brasserie de Poorterij in Zaltbommel. Op de zondagmiddagen 8, 15, 22 en 29 april zal ook het voormalig atelier van Duncan Obreen aan Kerkplein 16 (het voormalige Gouverneurshuis) te bezichtigen zijn. Die middagen is Aad Zilverschoon aanwezig. Hij kende Duncan Obreen goed en is initiatiefnemer van dit project.

Het oeuvre van Duncan Obreen bestaat uit portretten, stillevens en Waallandschappen die hij in de periode van 1962 tot 1972 maakte toen hij in Zaltbommel woonde. Duncan voelde zich vooral graficus. Hij was autodidact en bestudeerde oude meesters als Leonardo da Vinci en had bewondering voor Picasso en Hynckes, zo blijkt uit zijn schetsen. Bij de expositie verschijnt een publicatie, die voor €10,- te koop is.

Op eerste paasdag is het museum gesloten maar op tweede paasdag is iedereen van harte welkom. De Poorterij en Brasserie de Poorterij zijn op eerste paasdag geopend en op tweede paasdag gesloten.

Museum Stadskasteel Zaltbommel is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

De Poorterij is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en in het weekend bij activiteiten. Brasserie de Poorterij is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00-22.00 uur.