Verwacht: expositie Leven en werk van Duncan Obreen

Categories: Expositie

Museum Stadskasteel Zaltbommel is samen met de Poorterij bezig met een grote overzichtsexpositie van het oeuvre van Duncan Obreen. Initiatiefnemer is Aad Zilverschoon die de kunstenaar persoonlijk heeft gekend en ook veel werk van hem heeft.

Duncan Obreen (1945-2010) was schilder en graficus. Hij woonde in de periode van 1963 tot 1976 in Zaltbommel.

Zijn er mensen die werk van Obreen bezitten en dat in bruikleen willen afstaan voor de expositie? De expositie vindt plaats in de maand april 2018. De werken zullen te zien zijn in de Poorterij en in het Museumcafé van het Stadskasteel. Op zondagen zal ook het voormalige atelier van Obreen (Kerkplein 16) te bezichtigen zijn dankzij de medewerking van de eigenaar van het Gouverneurshuis. Die dagen zal Aad Zilverschoon aanwezig zijn.

Ook heeft het museum belangstelling om verhalen te inventariseren rondom de kunstenaar Obreen. Heeft u een werk of heeft u een verhaal of misschien beiden, wilt u dan contact opnemen met de conservator van het museum? Dat kan via het nummer 06-49671810 of via e-mail info@lisetteleblanc.nl of via info@stadskasteelzaltbommel.nl. Wij hopen op vele reacties zodat we een goed beeld krijgen van de persoon Obreen en zijn oeuvre.