Vrijwilligers:

Het museum kan zich verheugen op een grote groep trouwe vrijwilligers die ondersteuning geven bij diverse werkzaamheden. En…. er is altijd werk genoeg. Wat doen onze vrijwilligers?

  • gastvrouw / gastheer tijdens de openingsuren van het museum (baliedienst), zowel in het museum als in het museumcafé
  • assisteren bij de diverse educatieve projecten voor scholen in de Bommelerwaard en omgeving
  • assisteren bij de inrichting van tentoonstellingen (en het opruimen daarvan)
  • assisteren bij de catering bij ontvangsten
  • rondleidingen voor groepen
  • tuinwerkzaamheden
  • assisteren bij het onderhouden van de (digitale) collectie (fotograferen van objecten, invoeren in het collectie systeem)
  • allerhande kleine klusjes zoals reparaties ed

Zoals u ziet is er van alles te doen en… vele handen maken licht werk. Helpt u ons een handje?

Voor meer informatie over de vrijwilligers werkzaamheden en ons vrijwilligersbeleid kunt u zich melden tot het bestuur, via info@stadskasteelzaltbommel.nl of 0418 512617. Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend gesprek.


Momenteel hebben wij de volgende vrijwilligersvactures:

Gastvrouw/gastheer

Voor het ontvangen en wegwijs maken van de bezoekers tijdens de openingsuren van het museum en/of  schenken van koffie/thee en verkoop in ons museumcafé.

Rondleiders

Met enige regelmaat bezoeken groepen geïnteresseerden het museum, zij worden rondgeleid. Als rondleider krijgt u zo veel mogelijk  informatie van de conservator en de beheerder over het gebouw en de collectie. Echter enige historisch kennis over Zaltbommel en de Bommelerwaard is zeer welkom.

Educatie medewerkers

Voor basisscholen in de Bommelerwaard en omgeving zijn een aantal educatieve projecten ontwikkeld. Bij de uitvoering van deze projecten is hulp nodig. Hulp bij schilderen, het vertellen van een historisch verhaal, begeleiden van kinderen op de Fiep zaal enz.

Handige man of vrouw

Wij zijn op zoek naar een handige man of vrouw voor allerlei kleine klusjes

Ondersteuning bij exposities

Ter ondersteuning van de beheerder bij het inrichten en uitruimen van de wisselexpositie(s) en het op verzoek van de beheerder uitvoeren van uiteenlopende klussen op het gebied van algemeen klein onderhoud aan het museum.