Museum Stadskasteel Zaltbommel is gevestigd in het 16e-eeuwse monumentale Maarten van Rossemhuis in Zaltbommel. Het museum focust op de geschiedenis van de stad Zaltbommel en de Bommelerwaard. Het museum beheert een uitgebreide collectie kunstwerken en historische objecten, die de rijke Bommelerwaardse geschiedenis vertellen. In het Museumcafé zijn regelmatig tijdelijke exposities te zien over thema’s uit de Bommelerwaard. Daarnaast is in het museum een vaste tentoonstelling te zien over het leven en werk van de Bommelse illustratrice Fiep Westendorp.

Museum Stadskasteel Zaltbommel wordt beheerd door de Stichting Stadskasteel Zaltbommel en staat onder leiding van een algemeen bestuur. Dit werkbestuur werkt samen met de conservator, beheerder en tientallen vrijwilligers hard aan de toekomst van het museum en de groei van de museumbeleving voor alle generaties. Op de planning staat de komst van een Museumpaviljoen in de Museumtuin, om de Fiep Westendorp collectie een vaste plek in de geschiedenis van Zaltbommel te geven en de herinrichting van het museum, om de geschiedenis van de Bommelerwaard nog meer tot leven te laten komen.

Wegens vertrek van de huidige voorzitter na afloop van haar tweede termijn maakt het algemeen bestuur graag kennis met een nieuwe:

VOORZITTER

4 – 6 uur per week

Het bestuur bestaat uit vijf leden en levert door ervaring, netwerk en betrokkenheid een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de missie en doelstellingen van het museum. De bestuursleden doen dit op een actieve, positieve, transparante en integere wijze. De focus ligt daarbij op de strategisch essentiële onderwerpen. Een hands-on mentaliteit is echter ook een voorwaarde.

Als voorzitter zet u uw ruime bestuurlijke ervaring en kennis van governance in om op een efficiënte en effectieve wijze dit museum te laten floreren. U bent een verbinder, houdt van samenwerken en goede onderlinge verhoudingen: binnen het bestuur, met de conservator en beheerder en met alle vrijwilligers alsmede alle stakeholders.
U heeft genoeg tijd en energie en maakt gebruik van uw ruime netwerk. Persoonlijke eigenschappen die u daarbij typeren zijn: toekomst- en oplossingsgericht. U werkt mee aan het realiseren van de plannen en visie die nodig zijn voor een gezond en eigentijds museum dat relevant is en blijft in de Bommelerwaard.

U bent zichtbaar en aanspreekbaar voor iedereen in het museum en bent aanwezig bij bijeenkomsten in het museum.
Uiteraard bent u een liefhebber van kunst en cultuur en houdt u van Zaltbommel en de Bommelerwaard.

Stichting Museum Stadskasteel Zaltbommel streeft naar een divers bestuur waarin verschillende leeftijden, genders, culturele achtergronden gerepresenteerd zijn. Alle bestuursleden voeren hun werkzaamheden onbezoldigd uit.

Het bestuur vergadert tenminste eenmaal per maand. Alle bestuursleden worden benoemd voor een periode van drie jaar met een eenmalige mogelijkheid van verlenging voor dezelfde termijn. Er wordt een rooster van aftreden gehanteerd. De stichting heeft geen winstoogmerk en draagt een ANBI-status.

Wilt u graag meer informatie?
Neem contact op met Martijn van Namen, bereikbaar via info@stadskasteelzaltbommel.nl.

Ziet u uzelf als onze nieuwe voorzitter? Stuur dan een e-mail naar het bestuur via info@stadskasteelzaltbommel.nl.