MuseumAtelier - Overzicht

In het MuseumAtelier kunnen kinderen én volwassenen deelnemen aan inspirerende
creatieve lessen en workshops op het gebied van kunst en erfgoed.
Bekijk de MuseumAtelier – Agenda of ga naar MuseumAtelier -Scholen voor bezoeklessen aan het Museum.

Kinderworkshops (vanaf groep 1 t/m 8)
In een kleine groep worden interessante thema’s uit het museum besproken en mag je zelf creatief aan de slag in het MuseumAtelier. Tekenen, schilderen, knutselen of kleien, steeds wisselende en laagdrempelige activiteiten onder professionele begeleiding. Opgeven kan per activiteit. Bekijk de MuseumAtelier-Agenda.

Educatie-ochtenden voor basisscholen
Met de klas ga je in het museum een thema onderzoeken en in het MuseumAtelier beeldend verwerken. Kunst en Erfgoed komt dichtbij en tot leven! Elke jaar wisselende nieuwe thema’s die aansluiten bij schoolmethodes en ‘Reizen in de Tijd’ van Erfgoed Gelderland. Ga naar MuseumAtelier-Scholen voor het actuele programma.

Fiep Westendorp Bezoekles
Met de klas naar de Fiep-expositie in het museum en het werk van de Zaltbommelse Illustratrice ontdekken. In het MuseumAtelier ga je zelf aan de slag met de tekenstijl van Fiep. De lessen worden gegeven door ervaren docenten en sluiten aan bij o.a. de Jeelo-Methode, BLINK en Reizen in de Tijd. Ga naar MuseumAtekuer-Scholen voor het programma.

Atelierles Kinderen (vanaf groep 3)
Tijdens de wekelijkse les op woensdagmiddag wordt er in een kleine groep in het MuseumAtelier, met diverse materialen en technieken, thematisch gewerkt. Procesgerichte didactiek; de weg er naar toe, het leerproces, is het echte resultaat. Woensdag van 13:30 tot 15:00 uur óf van 15:30 tot 17:00 uur. €12,00 per les van 1,5 uur in een kleine groep, inclusief alle materialen. Kijk op MuseumAteleir-Agenda. Opgeven kan per lesblok via museumatelierzaltbommel@gmail.com

Workshops Volwassenen
Er zijn jaarlijks meerdere kunst en erfgoedworkshops voor volwassen en openbare activiteiten waar volwassen aan mee kunnen doen. Op afspraak zijn er voor groepen ook diverse mogelijkheden voor een uitdagend creatief programma op maat. Naar wens gecombineerd met een museumbezoek, rondleiding, stadswandeling en/of lunch. Meer informatie over de mogelijkheden en prijzen via museumatelierzaltbommel@gmail.com

Bekijk de MuseumAtelier-Agenda.  Volg ons op Facebook.

FIEP SPEURTOCHT
Van dinsdag t/m zondag kun je tijdens openingstijden een gratis speurkaart ophalen bij de kassa van het museum. De tocht gaat door de binnenstad en ondertussen kun je speuren naar Fiep Westendorp afbeeldingen en spelletjes doen. Na inleveren van de volle speurkaart bij het museum krijg je iets lekkers te drinken én een gratis entreekaartje voor het museum! Kijk op BeleefZaltbommel!