Nieuws

Gilden en Geuzen

Uniek historisch festijn in Zaltbommel

Op zaterdag 15 juni 2024 organiseren Museum Stadskasteel Zaltbommel en Bommels Bakhuys het Gelderse historische festijn Gilden en Geuzen.
Beleef en proef de tijd van Zaltbommel als Hanzestad, de Tachtigjarige oorlog en diverse heerlijkheden in de Bommelerwaard. 

In de middag zijn er in Museum Stadskasteel Zaltbommel en in de MuseumTuin diverse activiteiten voor jong en oud.
Aansluitend volgt ’s avonds een culinair diner in het thema Gilden en Geuzen, geheel verzorgd door Bommels Bakhuys.

Proef en Beleef middagprogramma

Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je in het Museum presentaties volgen over middeleeuws bier uit de Bommelerwaard en meedoen aan de bierproeverij (18+). Ook zijn er op diverse tijden levendige historische vertellingen in het Museum waar jong en oud welkom is.
In de MuseumTuin zijn demonstraties van ambachten, diverse activiteiten, muziek en spelletjes voor kinderen. 

Het Museum en de MuseumTuin zijn ‘s middags met een Museumticket en Museumjaarkaart te bezoeken. Alle lezingen, vertellingen, demonstraties en diverse activiteiten zijn hierbij inbegrepen. Voor de bierproeverij (18+) kun je tijdens de middag apart aanmelden.

Culinair avondprogramma
Aansluitend aan de middag verzorgt Bommels Bakhuys het culinaire themadiner. Gasten met dit arrangement zijn de hele middag welkom in het Museum, het avondprogramma start vanaf 16.30u met een aperitief in de MuseumTuin. 
Kasteelheer Maarten van Rossem of Geuzevrouw Margaretha van Haeften nemen je daarna mee op een korte wandeling door de historische Hanzestad ‘Salt-boemel’. Via een amuse op de Vischmarkt vindt vervolgens in de Gasthuiskapel het diner plaats, waarbij je ouderwets gezellig aanschuift aan lange gedekte tafels.

De prijs voor het volledige avondprogramma is €60,- pp. (excl. drankjes).
Er is beperkte beschikbaarheid dus meld je snel aan via info@Bommelsbakhuys.nl.

Laat je verrassen op deze bijzondere culturele en historische middag en avond.
Volg onze social media voor het volledige programma.

Tijdelijke tentoonstelling

Het Maarten van Rossemhuis in beeld’
Ontdek tussen vrijdag 16 februari en zondag 30 juni in het Museumcafé meer over het Maarten van Rossemhuis.
Over zijn architectuur en interieur, maar ook over zijn bewoningsgeschiedenis en functies door de eeuwen heen. En over de ingrijpende restauratie van Pierre Cuypers (1827-1921), die het gebouw zijn huidige uitstraling heeft gegeven.
De informatie en afbeeldingen uit de tentoonstelling laten je met andere ogen kijken naar dit bijzondere gebouw. Lees hier meer

Bestuur

Wij zoeken een nieuwe voorzitter. Lees hier meer

En een nieuwe secretaris. Lees hier meer