Educatie Scholen

Het MuseumAtelier biedt o.a. de volgende educatie programma’s voor scholen aan:

Petje af voor Fiep – groep 1 en 2
In Museum zijn de tekeningen van Fiep Westendorp, de beroemde illustratrice uit Zaltbommel, te bewonderen. De leerlingen bekijken historische hoofddeksels en leren over hun functie. Op de Fiepzaal gaan ze op zoek naar patronen en in het MuseumAtelier maken ze een bijzonder Jip en Janneke feestmuts. Kijk op: Petje af voor Fiep.

Kastelen en familiewapens – groep 3 en 4
In het museum kom je van alles te weten over het kasteel en zijn oprichter Maarten van Rossum. De leerlingen leren over ridders en hun familiewapens en over adellijke families en stambomen. In het atelier maken ze een eigen beroepenschild die refereert aan de gildes.
Meer informatie: Kastelen & familiewapens

Mijn huis staat in de Bommelerwaard – groep 5 en 6
De leerlingen ontdekken wat de ligging van de Bommelerwaard betekende voor de mensen die er vroeger werkten en leefden. Ze bekijken hoe de omgeving vorm is gegeven door mensen en bezoeken een markant gebouw. Hoe ziet jouw ideale eiland eruit? In de procesgerichte kunstles verbeelden ze hun eigen wensen en ideeën over de omgeving.
Meer informatie : Mijn huis in de Bommelerwaard

Om niet te vergeten; WO2 – groep 7 en 8
“Dit nooit meer” zeiden de mensen na de Tweede Wereldoorlog. We willen de oorlog niet vergeten, maar juist blijven herdenken. Op deze ochtend gaan de leerlingen met lokale verhalen en historische voorwerpen aan de slag en brengen ze een bezoek aan het Joodsmuseum het Mikwe. In de atelierles staan herdenkingsmonumenten centraal en maken ze zelf een creatieve verbeelding van de begrippen vrede en vrijheid. Meer informatie: Om niet te vergeten.

Er zijn meerdere erfgoed en kunstprogramma’s die jaarlijks wisselen.
Kijk hiervoor op: Erfgoed & Kunstprogrammas  
De educatieprogramma’s kosten vanaf €100-€200,00 per groep (max 30 ll) voor een volledige ochtend. Vraag naar actuele prijsaanbiedingen betreffende subsidieprojecten! De programma’s kunnen in overleg aangepast worden.
Neem contact op met Jacqueline Jans: museumatelierzaltbommel@gmail.com

Voor kunst en erfgoedlessen op school:
Ga naar: Bezoeklessen
of neem contact op met Jacqueline Jans: museumatelierzaltbommel@gmail.com