Kunstrondje XXL

Kunstrondje XXL

Wanneer

2 september 2023 - 3 september 2023    
11:30 - 17:00

Evenement type

Kunstrondje XXL – 2 en 3 september

Het weekend van 2 en 3 september is het weer zo ver: het Kunstrondje XXL! Dit weekend exposeren kunstenaars hun werk in het Museumcafé en in de Museumtuin. In het Museumcafé zijn dit jaar aquarellen te zien van Dik Kusters. Marianne Grim exposeert haar keramiek in de Museumtuin.

Dik Kusters
Dik groeide op aan de noordoever van de Waal en het rivierlandschap heeft hem sinds zijn kindertijd gefascineerd. Tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie nam zijn waardering voor de schoonheid van het rivierlandschap alleen maar toe. In een aparte aquareltechniek weet Dik de mooiste aspecten van het Waallandschap vast te leggen; de wisselwerking tussen water, lucht en lichtval, het dreigende hoge water en de milde kalme stroming.

Marianne Grim
Onder de handen van Marianne Grim neemt klei alle mogelijke vormen en texturen aan. In de jaren ’90 raakte zij geïnteresseerd in het werken met klei, nadat zij een cursus had gevolgd bij keramist Arjen Bakermans. Door zijn enthousiasme besloot zij de keramiekopleiding te gaan volgen bij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Sindsdien maakt zij zowel handgevormde als gedraaide objecten in diverse kleisoorten en porselein. Van verrassende vazen en kommen voor binnen, tot in het oog springende stukken voor buiten.