Museum Stadskasteel Zaltbommel is gevestigd in het 16e eeuwse monumentale Maarten van Rossemhuis in Zaltbommel. Het museum focust op de geschiedenis van de stad Zaltbommel en de Bommelerwaard. Het museum beheert een uitgebreide collectie kunstwerken en historische objecten, die de rijke Bommelerwaardse geschiedenis vertellen. In het Museumcafé zijn regelmatig tijdelijke exposities te zien over thema’s uit de Bommelerwaard. Daarnaast is in het museum een vaste tentoonstelling te zien over het leven en werk van de Bommelse illustratrice Fiep Westendorp.

Museum Stadskasteel Zaltbommel wordt beheerd door de Stichting Stadskasteel Zaltbommel en staat onder leiding van een algemeen bestuur. Het werkbestuur werkt samen met de conservator, beheerder en tientallen vrijwilligers hard aan de toekomst van het museum en de groei van de museumbeleving voor alle generaties. Op de planning staat de komst van een Museumpaviljoen in de Museumtuin, om de Fiep Westendorp collectie een vaste plek in de geschiedenis van Zaltbommel te geven en de herinrichting van het museum, om de geschiedenis van de Bommelerwaard nog meer tot leven te laten komen.

Wegens vertrek van de huidige secretaris maakt het algemeen bestuur graag kennis met een nieuwe:

SECRETARIS

4 – 6 uur per maand

Het bestuur bestaat uit vijf leden en levert door ervaring, netwerk en betrokkenheid een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de missie en doelstellingen van het museum. De bestuursleden doen dit op een actieve, positieve, transparante en integere wijze. De focus ligt daarbij op de strategisch essentiële onderwerpen. Een hands-on mentaliteit is echter ook van belang.

De secretaris plant, agendeert en notuleert de bestuursvergaderingen en verzorgt overige administratieve en secretariële werkzaamheden voor het bestuur, wanneer deze zich voordoen.
U heeft relevante ervaring en kennis op het gebied van deze werkzaamheden. Ook heeft u talent voor organiseren, structureren en archiveren. Kennis van IT systemen voor het beheer van documenten en/of het beheer van de website is een pré.

Uiteraard bent u een liefhebber van kunst en cultuur en houdt u van Zaltbommel en de Bommelerwaard.

Stichting Museum Stadskasteel Zaltbommel streeft naar een divers bestuur waarin verschillende leeftijden, genders, culturele achtergronden gerepresenteerd zijn. Alle bestuursleden voeren hun werkzaamheden onbezoldigd uit.

Het bestuur vergadert tenminste eenmaal per maand. Alle bestuursleden worden benoemd voor een periode van drie jaar met een eenmalige mogelijkheid van verlenging voor dezelfde termijn. Er wordt een rooster van aftreden gehanteerd.
De stichting heeft geen winstoogmerk en draagt een ANBI-status.

Wilt u graag meer informatie?
Neem contact op met Martijn van Namen, bereikbaar via info@stadskasteelzaltbommel.nl.

Ziet u uzelf als onze nieuwe secretaris? Stuur dan een e-mail naar het bestuur via info@stadskasteelzaltbommel.nl.